.. SkrivPuff

Jag kikar emellanåt in i hos singelpappa och såg nu att han vill utvecklas i sitt skrivande och har funnit en sida som heter skrivpuff. Jag kikade inte på sidan och kände att det här kanske kan vara roligt ? Tycker om att skriva och skulle mer än gärna utvecklas inom det. Har dock ingen aning om det bara är att haka på .. men jag gör det och så får ni som håller i det hela hojta till om
jag gjort något knas .. ^^

Utmaning 58 - 27 februari
Skriv om en minnesvärd födelsedag

Tilda låg med näsan ovanför täcket. Kikade lite. Ville knappt andas. Lyssnade så mycket med öronen att det kändes som de växte sig stora som elefantöron.
Regnet slog mot rutan och vinden tjöt lite smått när den tog fart och knockade med huskanten. Tilda ryste till. Kändes skönt att ligga under det varma täcket, men hon kunde ju inte annat tycka än att det kändes tråkigt med ett sånt ruggväder nu när det äntligen var hennes födelsedag. Hennes födelsedag, som hon väntat på så länge. Pappa som inte velat säga ett pip om det hela och Vilgot som bara log lite mystiskt varje gång hon ville försöka få fram något. Men hon borde väl vara van vid det här laget. Alla hennes födelsedagar hade ju sett ut så här. Hemliga, tysta och hon hade nästan varje gång fått känslan av "har de glömt bort det?"
Men nu, hörde hon inte något? Tilda spände sig och elefantöronen växte sig än lite större, om det nu var möjligt.
Jo, visst smögs det utanför dörren. Tilda log och kände att pirret i kroppen växte. Hon la sig till rätta och försökte slappna av så de skulle tro att hon sov.
Dörren öppnades försiktigt, men det dagliga knirret ljöd som alltid. Tilda log och låtsades vakna, vände sig om och överröstes då av sång och frukostbricka. Pappa och Vilgot sjöng för full hals och lilla Mirja var med på ett hörn hon också. Tilda fick kramar och pussar av dem båda och pappa berättade att presenten stog utanför och väntade på henne. Tilda såg ut som en frågetecken och som svar fick hon höga skratt. Mirja hoppade upp i sängen och nosade nyfiket på frukostbrickan. Tilda gav henne en bit ost och högg sen in på allt det goda. Även pappa och Vilgot smaskade lite, för födelsedagsfrukostar är ju ändå alltid godast. Framförallt mysigast, när alla tre sitter i sängen i smular ner.
När alla var mätta tyckte Tilda det var hög tid att få pallra sig ur sängen, nu var det nog med väntan och spänning tyckte hon. Väl på nedervånginen höll pappa i handtaget på ytterdörren och räknade, super långstamt - tyckte Tilda, 3, 2, 1 och ... "tadaaa!!" utanför dörren stog en snowboard med hjälm och pjäxor. Tilda flög upp i famnen på pappa och tackade och Vilgot sa "Grattis på 10-årsdagen Tilda!" Tilda var helt salig och bar direkt in allt i hallen för att prova hela utstyrseln. Väl fastspänd på brädan fiskar pappa upp ett kuvert ur fickan och säger "Packa väskan Tilda för nu drar vi på skidsemester!"
Lyckan var komplett och Tildas dröm om vita berg och långa backar var äntligen inom räckhåll. "Jätte Tack! Pappa och Vilgot!" sa Tilda och sken som en sol och visste med ens att detta var den bästa födelsedagen hitills!

Kommentarer
Postat av: Ann

Hej! Kul att du antagit en skrivpuffutmaning! Det är OK att hoppa på när och hur myckat man vill!

2009-02-27 @ 08:30:23
URL: http://skrivpuff.blogspot.com
Postat av: marmoria

Välkommen i gänget! Tyvärr kan jag inte läsa din text med den mörka bakgrunden. Synd.

2009-02-27 @ 09:51:11
URL: http://marmoria.blogspot.com
Postat av: anne

Vilken mysig saga. du är himla duktig på att lägga till detaljer som gör att man känner det som att man ligger där i sängen själv! Ja, Meja har mycket hår, i fram! Men är skitasnyggt flint i bak! :)

2009-02-27 @ 10:25:31
URL: http://livilyckan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0