.. SkrivPuff

Jag kikar emellanåt in i hos singelpappa och såg nu att han vill utvecklas i sitt skrivande och har funnit en sida som heter skrivpuff. Jag kikade inte på sidan och kände att det här kanske kan vara roligt ? Tycker om att skriva och skulle mer än gärna utvecklas inom det. Har dock ingen aning om det bara är att haka på .. men jag gör det och så får ni som håller i det hela hojta till om
jag gjort något knas .. ^^

Utmaning 58 - 27 februari
Skriv om en minnesvärd födelsedag

Tilda låg med näsan ovanför täcket. Kikade lite. Ville knappt andas. Lyssnade så mycket med öronen att det kändes som de växte sig stora som elefantöron.
Regnet slog mot rutan och vinden tjöt lite smått när den tog fart och knockade med huskanten. Tilda ryste till. Kändes skönt att ligga under det varma täcket, men hon kunde ju inte annat tycka än att det kändes tråkigt med ett sånt ruggväder nu när det äntligen var hennes födelsedag. Hennes födelsedag, som hon väntat på så länge. Pappa som inte velat säga ett pip om det hela och Vilgot som bara log lite mystiskt varje gång hon ville försöka få fram något. Men hon borde väl vara van vid det här laget. Alla hennes födelsedagar hade ju sett ut så här. Hemliga, tysta och hon hade nästan varje gång fått känslan av "har de glömt bort det?"
Men nu, hörde hon inte något? Tilda spände sig och elefantöronen växte sig än lite större, om det nu var möjligt.
Jo, visst smögs det utanför dörren. Tilda log och kände att pirret i kroppen växte. Hon la sig till rätta och försökte slappna av så de skulle tro att hon sov.
Dörren öppnades försiktigt, men det dagliga knirret ljöd som alltid. Tilda log och låtsades vakna, vände sig om och överröstes då av sång och frukostbricka. Pappa och Vilgot sjöng för full hals och lilla Mirja var med på ett hörn hon också. Tilda fick kramar och pussar av dem båda och pappa berättade att presenten stog utanför och väntade på henne. Tilda såg ut som en frågetecken och som svar fick hon höga skratt. Mirja hoppade upp i sängen och nosade nyfiket på frukostbrickan. Tilda gav henne en bit ost och högg sen in på allt det goda. Även pappa och Vilgot smaskade lite, för födelsedagsfrukostar är ju ändå alltid godast. Framförallt mysigast, när alla tre sitter i sängen i smular ner.
När alla var mätta tyckte Tilda det var hög tid att få pallra sig ur sängen, nu var det nog med väntan och spänning tyckte hon. Väl på nedervånginen höll pappa i handtaget på ytterdörren och räknade, super långstamt - tyckte Tilda, 3, 2, 1 och ... "tadaaa!!" utanför dörren stog en snowboard med hjälm och pjäxor. Tilda flög upp i famnen på pappa och tackade och Vilgot sa "Grattis på 10-årsdagen Tilda!" Tilda var helt salig och bar direkt in allt i hallen för att prova hela utstyrseln. Väl fastspänd på brädan fiskar pappa upp ett kuvert ur fickan och säger "Packa väskan Tilda för nu drar vi på skidsemester!"
Lyckan var komplett och Tildas dröm om vita berg och långa backar var äntligen inom räckhåll. "Jätte Tack! Pappa och Vilgot!" sa Tilda och sken som en sol och visste med ens att detta var den bästa födelsedagen hitills!

sticka

Fann en inspirerande sida om man vill sticka annat än det vanliga.
Kika in HÄR om du är nyfiken ^^

glömt visa

Har ju glömt visa er hur vännens tattoo blev, den som han bad mig skissa lite på och se om jag kunde få namnet att se längre ut .. Jag skissade lite och han blev jätte glad över mina försök. Tatueraren tog sen min tanke till handling men gjorde det bra mycket finare. Bokstaven h förlängdes nertill och så satte de lite mer mellanrum mellan varje bokstav för att få namnet att sitta fint på en underarm.

Hallsduk


Jag är i full gång ! .. denna bilden togs precis i början, har  ju gjort hallsduken nästan klar nu, men ville visa er en bild i alla fall och skriva att jag jobbar på ^^ Ska mäta på sonen och se om den räcker snart eller hur det ligger till :) Det är i alla fall roligt, men jag är fortfarande sugen på att lära mig virka !


Barntavla

Nu har jag äntligen tagit kort och lagt in dem på datorn så nu kan jag visa er :)
Tavlan fann även nyligen sin plats i barnens rum. Har låtit den ligga på tork några dagar för att sen se om jag verkligen var nöjd med den. Men det är jag !
Jätte nöjd
faktiskt :)

Sonen som är 2.5 år älskar att måla med acryl så han fick måla grunden :


Sen tog jag över och detta blev slutresultatet :

Hade ingen direkt tanke mer än att pojken fick symbolisera vår son ^^
Figurerna har inget med honom att göra, det var bara figurer som ploppade upp i mitt huvud under skapandets gång, förutom den bruna snuttisen han håller i handen, för en sån har han i verkligheten :)

Tavlan fick sin plats brevid en annan tavla sonen målat grunden på och sen gjort sina handavtryck, då 1.5 år gammal.

Blir verkligen sugen på att måla ännu mera barntavlor ! :)Tävling

Inne hos Pink Friday pågår just nu en tävling !Själv hoppas jag verkligen på att vinna så dessa
läckra bilder kan få pryda barnens rum !!
och helt ärligt skulle jag vilja ha dem alla ^^
men 1:a pris är de 3 översta och
2:a pris är de 3 nedersta.

kommit igång

Ja nu har jag kommit igång med att sticka en hallsduk till sonen. Kommit en bra bit nu och självklart ska jag visa er bilder senare ! :) ..men jag är verkligen sugen på att virka ! Tyvärr kan jag inte det, så då måste jag vara beredd på att det blir mycket fel till en början .. men det finns ju såå mycket fint man kan göra om man kan virka ! Själv skulle jag hemskt gärna vilja göra/ha en egen filt !

 
Men . . jag kör nog på med min stickning ett tag ^^ vill komma in i det ordentligt innan jag börjar med något nytt, om jag ens börjar med att virka .. tiden och lusten får utvisa :)

I högsta hugg

Med pennan i högsta hugg sitter jag nu här och skissar på namnet Leah ..
Vännen Rickard ska tatuera in dotterns namn på ena underarmen nu på fredag och han bad mig att kika in HÄR och sedan välja det typsnittet han har på andra underarmen där sonen Måns står skrivet. Han är nämligen inte helt nöjd med hur utformningen av hennes namn i samma typsnitt som Måns blir, han vill ha det typsnittet, men gärna med en egen tutch så att namnet ser längre ut och passar en underarm.  Så .. jag tror, efter lite skissande .. att så som bokstaven M är skriven, så ska även bokstaven h få se ut .. Känns stort det här, för tänk om han väljer min idé :o)


givande

Efter att sonen var lämnad på förskolan knackade jag på hos grannen och blev inbjuden ^^ Trevligt litet samtal och det visade sig att jag och Eva har väldigt lika intressen ! Även hon målar med acryl och tycker om att skapa på de flesta sätt.
Anledningen till att jag knackade på var för att höra om hon kunde sticka och virka och om hon eventuellt kunde hjälpa mig i så fall. Är nämligen så enormt sugen på att skapa på kvällarna, medan resten av familjen sover och jag sitter ensam framför tv'n. Hon hjälpte mig gärna sa hon, så gott hon kunde :) så nu är det bara jag som ska bestämma mig för vad jag ska hitta på .. får återkomma ^^

Målar gör jag för fullt i alla fall ! Håller på med en barntavla och en tavla som vi har i vardagsrummet.

Är så skönt att pyssla, man släpper allt annat och tiden bara flyger fram :)

RSS 2.0