forts. Adventskalender

Måste tillägga en förklaring till föregående inlägg.
JULkalender är en kalender där man får något varje dag.
ADVENTSkalender är en kalender där man får något enbart på just advent.

Vi började för två år sedan med Legos julkalender. Vi tycker de är riktigt bra! Detta året blev det en LegoCity och en LegoFriends. Så har de då även fått en gemensam adventskalender. Men oavsett kalender eller ej, så hade sakerna i paketen ändå blivit av. En kalender gör bara det hela lite mera speciellt. Att få längta och undra.


Adventskalender

Det du först är främst behöver är en galge! Resten är upp till dig. Själv valde jag att vira rött glitter runt galgen och en liten domherre fick sin plats.
När galgen är klar är det dags att hänga dit paketen. Jag valde guldpapper och hängde även gällande siffra på varje paket, 1-4.
Vad ska man då ge sina barn i adventspresent?
Vi valde tre aktiviteter och en "myskväll". Mer kan jag ju inte berätta ;)
Vi har två barn på 6 & 4 år och har valt att ge dem gemensam adventspresent. Ska blir riktigt roligt att få se deras miner över de glänsande guldpaketen imorgon! och jag misstänker att längtan till advent blir stor nu framöver ;)

(mobilbilder i mörkt ljus)


Sk8er girl

Tre av familjens fyra medlemmar skejtar och jag har haft tanken länge att rita en tavla med en skateboard. Har inte fått till den rätta bilden i huvudet, mer än att jag vetat att jag ville ha röd färg och döskalle.
Tack vare en vän blev det att jag googlade på Lovisa Burfitt, och vips så fick jag upp en klockren bild i mitt huvud hur vår tavla skulle se ut!

Fritt skapad av mig. Manga inspirerad, tjej med hörlurar, hållandes i en skateboard och pricken över i'et blev att hon har högklackat! En riktigt tjejtjej som älskar att skejta. Tavlan får stå för att allt är inte som du först kanske tror, att utseendet inte säger allt.

Letade efter en ram igår, men utan resultat. A2 är inget vanligt format.. Hoppas Ikea har en ram som kan passa! När ramen är funnen får ni se bild på det.

Bilden är ritad på ett A2 med promarkers. (mobilbilder i kvällsljus)


Torsdagstema - Julstämning

Redan torsdag igen!? Dagarna går verkligen fort!
Denna vecka är det LadyThirty som valt Torsdagstemat.
 
Mitt bidrag blev tre små nissar som spänt väntar på julen. En nisse hör inte. Den andra ser inte och den tredje talar inte. Teckningen står för julens hemligheter. Jag har ritat med promarkers på ett A4.
 
 
 
 

Torsdagstema - självporträtt

Denna vecka är det komigensofie.blogg.se som håller i temat. Hos henne hittar ni alla deltagare för denna vecka.
Hade endast 20 minuter på mig och detta blev resultatet:


Surt

Guldfärg vekar inte va min grej just nu. Eller så misslyckas jag bara för att det är mitt största uppdrag hittills?! Oavsett vilket så känns det väldigt surt!
Det blir till att börja om helt från början igen! För lite guldstänk hade jag kunnat trolla bort, men utkletade guldskor är kört.... ! *suck*
Men man måste väl misslyckas ibland också. Jobba vidare. Göra nytt och bli bättre!


Ett stort uppdrag

har jag nu äntligen tagit tag i. Haft det uppskissat några veckor, men fortsättningen har jag ej fått tid till. Men idag unnar jag mig tid med mina promarkers, musiken strömmar och emellanåt hänger jag även lite tvätt. Det känns allt riktigt bra!


RSS 2.0