Släktvapen

Efter en oändlig väntan för kunden ..  pinsamt nog runt 5 månader ..  så kunde jag igår, äntligen, lämna ifrån mig det färdigritade släktvapnet de gett mig förtoende att rita av och förstora.
 
Jag fick en kopierad bild och en något förstorad bild som en tatuerare gjort. Märkte dock kanska snart att tatuerarens bild inte överenstämde helt med originalet. Det handlar väl om att en tatuering gör sig bäst helt lika på båda sidor..
Jag fick välja fritt hur stor bilden skulle vara. Försökte mig på ett A4, men tyckte det kändes "trångt och instängt". Så jag valde att förstora släktvapnet på ett A3 och ritade färgen med ProMarkers och guldet med en penna av märket Posca.
Efter andra försöket på A3 blev proportionerna rätt. Började färglägga med guldfärgen, för det var den jag kände mig mest osäker på. Men tror allt att resultatet blev så bra som det går, med tanke på det väldigt tunna pappret man har till ProMarkers. Dock råkade det komma guldfärg där det skulle vara vitt. Så jag fick börja om med bilden en tredje gång.. men sen hände inga fler missöden som skönt var.
 
 
 
 
 
Gillar verkligen att få uppdrag med bilder någon annan valt. Det är utmanande och utvecklande. Att bilden tog så lång tid berodde på väldigt mycket plugg och jobb. Tråkigt. Men beställarna var noga med att påpeka att de kunde vänta, att det inte var någon stress. Tacksamt och skönt.
 
Nu är det vinnartavlan som ska färdigställas! Har börjat skissa upp den :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0