En vän

som alltid har armarna och huvudet fullt med tankar, funderingar, planer och drömmar inspirerade mig till kvällens teckning. Vi mammor är grymma! och glöm inte att vissa behöver få påminnas om det lite extra emellanåt! och nej, dig jag fått inspiration av är inte gravid-vad jag vet, om inte annat, ej höggravid och nej, inga nappbarn hemma längre. Men bilden gjorde sig liksom bäst så ...


Pepparkaksbak

Sonen på 5 år önskade en riddarborg av pepparkaka. Designad av mig. Smyckad av hela familjen:


Populärt

blev det med lussebullarna bland barnens förskolepersonal :) och de tyckte det skulle bli en tradition. Why not? Lillan har ju bara 2 år kvar på fsk, så det borde jag ju fixa ;)


Lussebullar

har det bakats här hemma idag! Imorgon åker en hel hög med till barnens förskola och all go personal. Ritade nu på kvällen en julnalle. Fick inspiration från Miranda nallen i förra inlägget. Men ritade denna fritt. Skrev brevid "Varsågoda alla braiga fröknar lussebullarna innehåller philadelphia, pistaschenötter och vit choklad Kram"


Miranda nalle

En vän som tycker väldigt mycket om Miranda nallar är just nu inte sitt vanliga jag. Vill att Du ska hitta tillbaka till dig själv igen! Ritade en överraskning till henne idag och la den i hennes brevlåda när jag ändå gick förbi till förskolan. (orkar inte ladda upp via datan så det får bli via mobilen och därav är bilderna som de är) och just det, min vän sitter vid en dator på jobbet. Hon är mamma och där av texten "MOM" på pennmuggen. På kortet till blommorna står det "Hoppas din dag varit bra! Kram, J"
Jag är faktiskt väldigt nöjd!! :)


Min pojk

Är aldrig nöjd förrän jag gjort linjer med svart. Samtidigt blir jag inte riktigt nöjd då heller. Men kan inte hålla mig ifrån dem känns det som. Knepigt.
En bild tagen på min son för någon vecka sen son jag försökte mig på att rita av. Han hoppar och studsar fram, vi pratade och skrattade. En enkel bild, tagen bar så där. Fångade verkligen stunden. Gillar sånna bilder bäst.


Namntavla

Det finns många som gör namntavlor till barn. De jag kikar in hos på nätet är Frederica och Bettina. Båda är jätte duktiga och skapar härliga bilder. Tänkte att jag med skulle göra ett försök. Dessvärre fick jag för mig att rita på A3 vilken gjorde det alldeles för stort, svårt att fylla ytan. Men roligt var det och utvecklas fick jag göra, även om jag inte kommer använda bilden till något. Utgick efter dottern på 3.5 år. Hon tycker om musik och dans, läsa böcker och på böckerna skrev jag hennes favoriter som Pippi, Bamse och Laban. Dockor och laga mat. Sjörövare och Pippi så därav ritade jag Hoppetossa. Hello Kitty, och pärlor. En hårborste för hon gillar sitt långa hår och kammar sig ofta. Lejon har hon alltid gillat så mätstickan fick bli ett lejon. Förstår inte varför jag färglade sängen och att göra trägolv var mer ett test, jag var redan besviken på helheten när jag gjorde golvet. Titta och njut ^^,

Bilden är egentligen inte klar. Men känner inte för att lägga ner mer tid på den eftersom jag ändå inte är nöjd. Bättre att en dag börja om på en ny namntavla ...

Kvällsmys

framför tvn - Robinson och blyertspenna, papper och mina promarker pennor. Tror inte jag kommer bli så nöjd av slutresultatet som jag önskar. Men roligt är det i alla fall !


30-årskort

Blev ombedd att scrappa ett 30-årskort till en vän nu i helgen.
Tackade med glädje Ja ! Tycker nog faktiskt bäst om att skapa när
jag har en deadline eller ett klart mål. Visst att det kan variera, men
just nu så känner jag nog så faktiskt. Här är resultatet:

Klicka på de små bilderna för att se dem i större format.
   
"Födelsedagsbarnet" älskar och samlar på grodor och gillar färg.
Blir så mycket enklare när man har sånna grunder att utgå ifrån. 

Det var Många som deltog i presenten. Kände verkligen inte för att skriva alla
namnen rakt upp och ner. Kom då på idén med en spiral. Men det var
faktiskt svårare än jag trodde att få namnen i lagom storlek så det
tillsut blev ett fint och lagom avslut i mitten. Men tillslut lyckades jag!
   
Presenten var en kamera. Gogglade - "rim kamera" och fick då
fram detta, enligt min smak, klockrena rim, som jag använde i kortet:
"Vad ögat ser kan man med ett klick,
fångas och sparas på ett kick"


Julkalender / adventskalender

Var enormt sugen på att göra en egen julkalender i år. Sambon var först tveksam. Men efter att jag skrev ner en lista på vad vi skulle kunna lägga i paketen varje dag så blev han positiv. Dock tyckte han att vi skulle fråga barnen vad de ville ha.. Barnen på 5 och 3 år var dubbla. Men valde självklart det de kan se och ta på. Sonen valde Lego Star Wars kalender och dottern valde chokladkalender med prinsesstema på. Självklart blev jag lite besviken. Blev sen inne på att göra en adventskalender. Men jag tror jag hoppar över det, det känns helt enkelt inte lika intressant längre. Men den som väntar ... Kanske blir som så att jag pysslar ihop en julkalender till nästa år :)

För övrigt så finns det massa tips på julkalendrar på nätet. Här är några;
-Inne hos jul i stan finns det en rolig idé till kalender och innehåll.
-Hos bubblyfunk hittar man en kalender gjord av tändsticksaskar;

-
En annan charmig julkalender hittar ni Här.
-En variant av en väldigt enkel julkalender.
Blir ni sugna på att göra en egen så är det bara att googla. Finns som sagt Massor av olika varianter!

Halloween Häxa

Ritstund med barnen nu på em resulterade i en Halloween Häxa. Den känns inte klar, får se om jag fortsätter en annan dag. Nu är det nämligen filmtajm med familjen som gäller!


RSS 2.0