Sonen grimaserar, forts.

Nu är jag klar med första bilden i mitt tänkta "grimas projekt". Om du är intresserad av hur bilden såg ut i början så klickar du HÄR för att se det inlägget.

Sonen är på bilden 5.5 år och valde själv hur han ville grimasera. Vi satt vid frukostbordet och skrattade åt alla grimaser och jag försökte vara snabb med mobilkameran för att lyckas fånga grimaserna. Denna grimas kom vi gemensamt överens om att den var "bäst".

Sonen älskar rött. Har gjort det sen han var bebis och det håller i sig fortfarande. Hade ingen direkt tanke med bakgrunden. Mer än att jag ville ha med rött och att det skulle övergå i grå-svart. Det blev som det blev helt enkelt. Spontant.

Att rita hår känns inte som min grej. Än. Kan förhoppningsvis bli bättre på det. Att desutom få till en blond färg som känns rättvist mot originalet är inte enkelt. Såg nästan ut som en gul mössa till en början. Men ja, jag jobbade på det och resultatet är väl ok. I mina ögon.

Min signatur ville jag egentligen inte ha längst ner i mitten. Men det hade kommit små mörka prickar där ? Så det kändes som bästa alternativet att sätta signturen där och där med dölja prickarna ..

Jag ser att bilden kan förbättras. Men jag är ändå nöjd och stolt över bilden.
Ser även att ljuset nog inte stämmer överens med originalet. Är väl inte optimalt att ta kort på bilden. En scaner vore väl det bästa..
Nästa på tur i mitt projekt blir dottern! så håll utkik! :)


Skissar

Har fått tre uppdrag. Ett uppdrag är nu klart. Men jag och kunderna vill inte visa resultatet förrän helheten är klar. Mer vill jag inte berätta. Så nu har jag påbörjat ett av de andra uppdragen. Skissat för fullt större delen av dagen och kommer nog fortsätta under kvällen. Skönt att bli klar med skissen.
Kunden ville ha bilden förstorad så att den ungefär blir lika stor som ett A4. Så jag valde att rita bilden på A3. Så jag har mycket yta att rita på, istället för att bilden precis ska få plats. Vill inte att det ska se ihoptryckt och precis ut. Bättre att det är tom yta på sidorna. Jag fick en kopierad bild av originalet och en något förstorad skiss gjord av en tatuerare. Så jag började med att mäta upp lite lätt och började sen skissa. 

Började sen om när jag såg att jag inte fått rätt proportioner. Mätte upp mer noggrant och nu känner jag mig mer nöjd med skissen, även om den inte är klar än.

Tror inte ni ser så mycket av mina tunna blyertsstreck... Men nu har ni i alla fall en liten aning om vad jag jobbar med just nu. Får se vad jag uppdaterar med nästa gång. Kanske pausar med detta uppdraget och fortsätter på mitt eget "grimas projekt". Vi får se :)

Spännande och utmanande att få uppdrag. Att ni är intresserade av det jag skapar. Att ni ser möjligheterna i att Jag skapar något till er. Uppskattat. Roligt att få prova på att få till bilder som jag själv inte valt.

Personlig leverans

från en vän. Fick köpa hans dubletter till ett bra pris. Lycka! Här ska ritas! :)


Wehoo!

Idag kom min leverans :)
..men orken för att prova dem finns inte idag. Men nu har jag dem i alla fall :)


Ett vackert par

Har alltid gillat denna bilden. Så otroligt fin i svart-vitt. Kläderna, smyckena, tatueringen och helheten gör sig så bra tillsammans. Tjejen är min sambos lillasyster. Så fint par. Verkligen.
I väntan på leveransen av färgade pennor så fick jag iden med att rita i gråskala. Grymt svårt. Tycker jag har för lite nyanser att färglägga med. Men övning ger förhoppningsvis färdighet en dag.

Tjejen, eller som jag känner för henne - Min syster, ser på min ritning ut som en barbiedocka tycker jag. Ingen positiv komlimang direkt och definitvit inte i min systers öron och ögon. Med andra ord, det är inte likt dem. Tycker inte man klockrent kan se, om man känner dem, vilka det är. Men jag hade roligt i alla fall. Tack för lånet av orginalbilden, godingar ;)


(inte meningen att det ska vara fetstil och stora bokstäver. bugg)


Ny header

Kände att en ny header satt på sin plats. Gillade den gamla också. Men det var trots allt en bild tagen från google. Fick en idé om en header idag. Tog kort på min vänster hand. Eftersom jag är vänsterhänt, och satte sen fart. Här ser ni resultatet:
Äger inget annat än Paint. Så efter lite pillande försvann det grå pappret.


Inte lätt med händer. Men det är trots allt en mer personlig header.
Min vänstra hand, ritad av mig och med min signatur. Ganska nöjd.

Tävling !

Fann en ny blogg nu på eftermiddagen. Sjuk som jag är just nu så blir det lätt att surfa när orken finns. Gillade bilderna direkt som tjejen skapar. Verkligen min smak. Skrollade ner och såg att hon har en tävling som avslutas nu på söndag. Den bara måste jag ju delta i !


Kika in HÄR om du vill delta och klicka dig sen vidare för att se hennes alster.
Helt klart värt ett besök :)


Snabb leverans

från PenStore ! och en rabatt hade de skickat med. Gillas!
Hade hoppats på att min andra leverans med hade kommit idag, men den är ganska mycket större. Så det kanske blir lagom till måndag. Jag överlever nog ;)

Dino


Kände för att skapa fritt med mycket olika färger.
Resultatet blev en cupcakes ätande dino.


Tävling !Min väns syster fick mig att börja rita med ProMarkers.
Nu har hon en tävling i sin blogg. In och kika HÄR och delta vettja!


Denna tjej har även en till blogg där hon enbart lägger ut sina alster.
Kika in på designfb för att se allt fint hon skapar!Sonen grimaserar

Började rita på sonen och hans grimas igår. Det är viktigt att få en riktigt bra skiss. Så den tog ett tag att få till innan jag kände mig helt nöjd. Desutom ritar jag av en bild från mobilen, så skalan förstoras ju x antal ggr till lagom stl på ett A4 papper.
 Sen tyckte jag att ansiktet kändes för ljust. Jag började om på ansiktet och gjorde det mörkare. Så nu ser det ut så här. Får se om jag jobbar mer på detaljerna eller inte. Beror nog på hur helheten med hår och allt blir sen.Mina pennor börjar ta slut. Speciellt min favorit PorMarker - Ivory. Jag grundar alltid med den och sen jobbar jag med mörkare färger utifrån den. Men det känns även som färgen Almond börjar ge upp. Får se om älsklingen stannar och köper någon penna idag, eller om det är mer värt att beställa storpack från nätet ... Återkommer :) Glöm inte att kommentera här på bloggen under tiden!


Grimaser

Jag kom på tanken för runt ett år sen. Varför ska man bara ha kort på väggen med leende familjemedlemmar? Visst att det gör en glad att se ett fotografi med en glad person på. Men ändå? Grimaser är ju kul.
Så jag hörde av mig till två bloggare som jag tycker är riktigt duktiga konstnärinnor. För ett vanligt fotografi på mina barn ville jag inte ha på väggen. Men ett porträtt av en duktig konstär ritat med ProMarkers kändes helt rätt. Fick endast svar från den ena bloggaren och hon gör inte beställningar från privatpersoner. Sen har tiden bara gått..
Men så kom jag på idag att Jag kanske kan göra det själv nu? För även om jag inte lyckas så förlorar jag ju inget på det. Kunskapen om proportioner och pennorna bara växer desto mer jag ritar ju. Även om det hade varit enormt roligt att ha porträtt på barnen av en konstnär jag gillar..

Men nu har jag i alla fall satt fart med ett grimasprojekt här hemma!

Vad tror du? Kan det bli bra?
Eller kommer det bara se knas ut?

Just a girl


Blyertsteckning

av min dotter blev det nu på morgonen. Sittandes i soffan, med ett A4'a block i handen, medan febriga barn roade sig med spel. Efter ca.2 timmar är jag nu klar.
..
men nu är det allt dags att sätta fart med lite måsten istället!


"Farbror Fredriksson"

från Disney Pixar filmen Upp är det som jag ritat av.

Jag är väldigt nöjd över denna teckning. Första gången jag verkligen lyckades med pennorna. Eller nej, jag har lyckats förut med. Men detta är bästa teckningen med ett ansikte. Det var enormt roligt att rita av Farbror Fredriksson.
Jag har använt mig av ProMarker pennor.


och bilden jag ritade av vill inte kopieras ...
Men om ni är nyfikna på orginalet så kika in här.

Om ni missat att se filmen Upp. Se den. Det är en mysig film!


Vad ska bli mitt nästa ritprojekt då?


Min figur

Oj vad roligt det här va! Tur jag har så snälla barn som njuter av att vara hemma, för tiden bara flyger fram för mig med pennorna framme. Vad tycker ni?
 
Ser ni vad det är figur jag ritar av?


Ritar nog inte mer idag. Dusch, gomiddag och familjemys är det som gäller idag.
Skriver detta inlägg via datan. Vilket betyder att ni kan kommentera.
Så gissa gärna vilken figur jag ritar av och nästa gång jag uppdaterar får
ni svaret och färdigt resultat! :) Trevlig lördagkväll alla!


Det går framåt!


Lördagsnöje!!

Har velat måla av denna figur länge. Ingen aning om varför jag inte gjort det tidigare. Men nu blev det äntligen av! Uppdaterar med mer bilder allt eftersom. (tyvärr buggar kommentersdelen, ni får gärna prova, men tror inte det att skriva kommentarer.)


Rosor

Blev inspirerad av vår porslins kula och detta är resultatet från kvällens målning:


RSS 2.0