Karikatyrer

Kollegorna på jobbet verkar gilla dem. Så inför nattjobbbet har jag ritat mig själv och med en hälsning till kollegorna om hur de ska gå till väga vid beställning av en personlig karikatyr.


Fina kollegor!

Klar med tre beställningar på kollegor från jobbet. Väldigt roligt det här!

Först kändes det svårt att rita av så enkelt. Att i stort sett bara rita konturer. Men nu har jag fått in snitsen känns det som.

Jätte roligt att rita ansiktet korrekt, men ha fritt spelrum till resten av kroppen. Bara fantasin sätter gränserna. Roligt att överraska med något personligt, om jag kan. Vissa känner man ju mer än andra, medan andra har större personlighet.

Har valt att jobba med svart och en varm grå nyans som bas på alla porträtten. Vi har blå och röda arbetskläder, så där av har kollegorna hitills fått de färgerna på kläderna. Men har man egna önskemål så gör jag så gott jag kan för att genomföra det!

Porträtten är ritade med promarkers på A4.


Vill inte sova

för idag kom min leverans från zinkvit.se!
Precis som inför förra semestern gjorde jag även detta år en beställning på något nytt. Förra året var det kol. Detta året blev det nya färgpennor!
Är jätte nyfiken på hur det ska funka och jag hoppas verkligen att de passar till det jag tänkt.

För övrigt har jag fått fler karikatyrbeställningar av några kollegor på jobbet. Roligt!
Så, jag har verkligen inte lust med att sova efter mitt nattpass nu.. Men säger ändå godnatt. Allt finns ju kvar när jag vaknar!


Yohio

Min grannes idol är Yohio. Hon frågade mig för några veckor sen om jag kunde rita en bild på Yohio åt henne. Sa att jag absolut kunde det, men att det kunde dröja lite pga andra jobb..
I måndags satte jag fart och blev även klar med bilden då. Grannen blev sååå glad över bilden! Roligt :)

Mina barn blev dock avundsjuka på bilden.. Så jag kanske tar och ritar Yohio åt dem med någon dag.

Bilden är ritad med promarkers på ett A4:


Vill visa er

ett av mina avslutade arbetsprover. Har valt att ej söka till just den skola som bla ville ha ett arbetsprov i vilda western tema. Finns EN annan skola jag mer än allt vill gå! Så jag hoppas stenhårt på den. De arbetsproverna får ni se när jag vet om jag kommit in eller ej.

Har en nedskriven berättelse om denna tjej, eller Ana, som hon fick heta. Något ni vill läsa kanske?

Man skulle rita en figur i två olika vinklar och zooma in på tre detaljer..


Jobbnatt

och pennan åkte fram. Roligt! Proportionerna är verkligen inte korrekta. Men jag begär inte så mycket av en nattskiss gjord på jobbet.
Öva öva öva!
Bättre med en halvdan skiss än ingen alls, för hur ska man annars bli bättre?


Lite skissande

på jobbet blev det i natt.

En vid nicket @spikenikistan på Instagram frågade efter en request med önskemålet - "Viking i drakbåt". Så jag uppfyllde önskan med en enkel skiss.
Fortsatte sedan med en bild på en söt tjej jag fann på Google.

Godnatt :)


En kollega

bad om att bli avritad (och just nu fick jag hjärnsläpp vad den typ av teckning heter) Hon ville ha en bild på sig på sitt "musikskåp" på jobbet. Fick rita fritt, men hon ville absolut att man skulle se att det var hon.

Ritade upp hela bilden mycket snabbt, max 1.5 timme, varav barnen samtidigt tjatade hål på mig om allt och inget. Så för egen del känns inte bilden så seriös. Men huvudsaken att min kollega är nöjd!

Bilden är ritad med promarkers på ett A4:


Min dotter

bad mig googla på "blomma" och så började hon kika runt och rita av. Bl.a. så ritade hon denna nedan. Väldigt nöjd femåring här hemma över sina alster :)


RSS 2.0